Валери Лачовски и Десислава Трифонова осигуриха нови футболни екипи за деца от спортни клубове

21.01.2022 10:00

 

Нови футболни екипи за деца от спортни клубове от Плевен осигуриха депутатите Валери Лачовски и Десислава Трифонова, както и д-р Иван Малкодански.

По един футболен екип за деца до 12 години получиха треньорите на отборите на Ученическата спортна школа – Плевен Емил Цветанов и Красимир Гъдулков и Николай Тодоров на ФК „Плевен“.  Дарението е от структурата на ГЕРБ Плевен.

Да работят активно за това, децата да са ангажирани с повече занимания навън и със спортни мероприятия, отколкото с телефони и телевизионни игри, се ангажираха тримата дарители.

„Всеки от нас помни времето от детството си и как по цяло лято родителите ни ни издирваха по улиците, за да ни прибират вкъщи. Днешните деца имат съвсем различно детство. С развитието на технологиите, те прекарват все повече време зад компютрите и телефоните, а не навън с връстниците си, което е вредно не само за тяхното здраве. Изолацията ги прави все по затворени, а заплахите в интернет пространството са все по-големи. Ковид кризата и дистанционно обучение, които продължават прекалено дълго,  спомагат за обездвижването на децата и за прекарване на все повече време пред електронните екрани.“, коментират дарителите.

Според тях, всички ние трябва да подкрепяме груповите занимания за децата и спорта, защото те гарантират по-здравословен начин на живот и развиват социалните умения.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: