Режим на тока при уличното осветление въвеждат в община Кнежа

20.01.2022 14:56
Режим на тока при уличното осветление въвеждат в община Кнежа, информира чрез своя профил във фейсбук кметът Илийчо Лачовски.
„Винаги съм смятал, че основната функция на общината е да бъде социална, което я поставя най-близо до обикновените хора. Но през изминалата година цените на електроенергия се покачиха многократно и всички усещаме последиците от това. Значително се повиши и цената на природния газ, а знаете, че повечето публични сгради – училища, детски градини, община и др., са газифицирани. Тези шокови увеличения на енергоносителите се отразяват негативно и на местния бюджет“, посочва в поста си кметът. В тази връзка, за да успее Общината да покрива драстичното увеличение на тока и отоплението, без това да засегне другите социални услуги, се налага да се предприемат мерки за ограничаване на електроенергията и по-специално да се въведе режим на уличното осветление на територията на цялата община.
Ето защо от няколко дни е започнало поетапно монтиране на устройства, които ще включват и изключват уличното осветление при следния график:
Включване в 18:30 ч. – Изключване в 00:00 ч.
Включване в 05:00 ч. – Изключване в 07:00 ч.
Продължителността на деня и нощта през различните сезони също ще бъде съобразена.
Надявам се цените да се стабилизират и да успеем да се справим с това предизвикателство без да се налага да правим компромиси с нещо друго, добави Лачовски.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: