Областният щаб за борба с COVID-19 заседава днес

20.01.2022 19:19

Днес в Областна администрация – Плевен е било проведено заседание на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19, председателстван от областния управител Иван Янчев. Това информираха от Пресцентъра на Областна администрация.

Директорът на РЗИ-Плевен, д-р Илиян Минчев е представил актуалната информация за Covid-19 до момента и е заявил, че заболяемостта в Плевен и областта е овладяна до конкретни граници. Овладяна е и ситуацията със заетите легла в лечебните заведения. В момента има разкрити 278 легла, 21 от тях за интензивни грижи. От началото на пандемията, живота си са загубили 1523-ма, преболедували са официално над 20 хиляди души, а в момента под карантина са почти 3000 в Плевен и областта. 60% от медицинските работници в областта са ваксинирани и много малък брой от тях в момента са под карантина или със заболяване от Covid-19.

Областният управител Иван Янчев е предложил в Плевен да се проведе заседание с участието на представители от всички области, формиращи Северозападния клъстер, съставен според решение на Националния оперативен план за справяне с пандемията от коронавирус. В него влизат областите Плевен, Видин, Монтана, Ловеч, Враца.

Янчев се е поинтересувал от възможен вариант за снабдяване на педагогически и непедагогически персонал в детските градини с тестове срещу Covid-19. Началникът на РУО-Плевен, Албена Тотева е предложила да бъде организирана среща с всички кметове на общини в областта и да бъде обсъдено дали е възможно подобно обезпечаване в детските градини в региона.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: