Как счетоводител от с. Козар Белене стана част от екипа на водещ телекомуникационен оператор в рамките на програма Оpen Mind

20.01.2022 15:53

Денят ми е динамичен и осмислен, споделя Христина Йорданова от плевенското село Козар Белене, която е дистанционен участник в седмото издание на програмата за социална интеграция на хора с различни възможности Open Mind на Теленор България

Чували ли сте за с. Козар Белене? Малкото селце се намира в Северна България, област Плевен, и има едва 700 жители. Един от тях – 36-годишната Христина Йорданова, отскоро е част от програма Open Mind на Теленор България, която се провежда вече за седми път. Програмата е шанс за хора с различни възможности да работят  по реални бизнес проекти на компанията и да се развиват в професионалната посока, която са избрали. Тази година за първи път трима от тях могат да участват дистанционно, от комфорта на дома си, от всички краища на страната.

Христина харесва математиката и литературата от малка, изучава усилено английски език и когато завършва специалността “Счетоводство и контрол”, решава да открие онова перфектно работно място, което съчетава подходящите  ѝ  умения и ѝ  дава възможност да ги изяви и докаже. Когато научава за програмата Open Mind на Теленор, Христина усеща, че там може да открие това, което търси. Признава си, че първоначално се съмнява, че ще я одобрят, защото няма предишен опит в счетоводството, макар че е дала много от себе си, за да завърши тази специалност. Залага на силно мотивационно писмо защо иска да работи в Теленор и след събеседване я одобряват.

И така от 1 ноември м.г. тя заема позицията “Счетоводител Задължения” в секция “Разходи” на телекомуникационния оператор.  Първият й работен ден е изпълнен с много вълнение от това, че става част от толкова голяма компания. Специално за новопостъпилите има обща виртуална среща, онлайн разходка в централата и запознаване както с правилата и процесите, в които ще се включат, така и с екипите.

Първоначалното ѝ  притеснение като нов служител, който работи изцяло дистанционно, се стопява веднага щом вижда лицата на бъдещите си колеги – усмихнати, сърдечни. “Средата, която Теленор създава, предразполага хората, които са хоум офис. Ние сме абсолютно част от целия процес”, споделя Христина, за която всекидневните онлайн срещи спомагат за усещането за единство с екипа в централата.

Да си счетоводител, е сериозна и отговорна позиция, за която Теленор ѝ  гласува доверие. Това мотивира Христина да навлезе колкото може по-бързо и успешно в задачите и да надгради придобитите по време на следването знания “на хартия”, като ги прилага  вече в реална среда. Преките ѝ  ръководители ѝ  помагат стъпка по стъпка да навлезе в конкретика на задълженията си. “Работата е изключително екипна, хората си помагат, процесите са ясно и точно подредени. През системата за секунди се свързваш с човека, който ти трябва, комуникираш постоянно и усещаш, че нещата се случват, и то бързо.”

Професионализмът и талантът на колегите ѝ  я мотивират да иска да бъде максимално полезна: “Трябва да черпиш вдъхновение от хората, които са успели в дадена област и да имаш желание да се развиваш. Програмата е много добър старт за хората със специфични потребности. Човек не трябва да се сърди на света за трудностите в живота си, а да насочи енергията си в правилната посока, където има шанс за развитие и да бъде удовлетворен от себе си.”

От удобството на дома си Христина активно работи, щастлива, че е полезна в такава голяма компания. Дава ѝ  се достатъчно количество работа, и то такава, която изисква високи познания. Денят ѝ  е динамичен и осмислен. “Полезен си и на себе си, и на семейството, и на компанията”, въодушевeно споделя тя. А вечер, когато затвори лаптопа си, работната среда ѝ  липсва – макар и само до следващия ден, изпълнен с нови предизвикателства и вълнения.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: