По искане на Районна прокуратура –Плевен задържаха извършител на кражба на златни накити на стойност 8000 лева

19.01.2022 13:54

По искане на Районна прокуратура   – Плевен, Районен съд –  Плевен  задържа  под стража   Ю.А. на 43 години.

На 14 януари 2022 година, С.К. от гр. Плевен е подала сигнал, за това, че от жилището ѝ в гр. Плевен са откраднати златни накити. В резултат на незабавно проведените издирвателни мероприятия и действия по разследването е установен извършителят на деянието –  на Ю.А. на 43 години. Същият е многократно осъждан. Отнетите вещи са открити в заложна къща, предадени са и след изготвяне на необходимите експертизи по делото предстои връщането им на собственика.

По досъдебното производство Ю.А. е привлечен  като обвиняем за   това, че  чрез използване на техническо средство – ключ, е отнел златни накити на стойност 8000 лева от владението на С.Р.К. от гр. Плевен, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои- престъпление по чл. 195, ал.1, т.4, вр. чл. 194, ал.1 от НК.

За извършеното престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от една до десет години.

По внесеното искане, Районен съд град Плевен е приел доводите на Районна прокуратура – Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност Ю.А. да извърши други престъпления, както и да се укрие.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура -Плевен от разследващ полицай.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: