Авторката на романа „Глина“ ще гостува днес в Плевен

01.02.2022 7:31
Авторката на романа „Глина“ – Виктория Бешлийска ще гостува днес в Плевен. Инициатор на срещата е читалище „Съгласие 1869“. Виктория Бешлийска е родом от Плевен, а дебютният й роман „Глина“ бе избран за Книга на 2021 г. от книжарите на „Хеликон“.

Виктория Бешлийска е завършила МГ „Гео Милев“, а след това Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Работила е като учител и редактор на художествена литература.
Днес професионалният й път е свързан с маркетинга. Автор е на „По дирите на думите“ – блог, който събира стари български думи, лични спомени и истории. Любовта й към родното, обединена под надслов #ОбичамБългарскитеДуми, и стремежът й да съхрани автентичността и енергията на словото – такова, каквото нашите предци са познавали, я отвежда в едно необикновено българско село и я вдъхновява да създаде история, която не просто се чете, а се живее. В „Глина“ са втъкани много от думите, представени в блога.
„Глина“ – създадена от огъня на думите и пръстта на историята, това е книга за любовта като съзидание и наказание. За ревността като проклятие. За мистичната сила на един майстор, който ведно с глината вае съдбата си.
Срещата ще бъде вдъхновяваща и незабравима – 1 февруари, 18,00 часа, зала „Библиотеката“.
Местата са ограничени и бяха заявявани с предварително записване.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: