Ученичка на ПГМХТ – Плевен е сред победителите в конкурса „Прокурор за един ден“

17.01.2022 11:32

Една от победителките в конкурса „Прокурор за един ден”, организиран от Кралската прокурорска служба към Британското посолство в София, в партньорство с Асоциацията на прокурорите в България, Центърът за етнически диалог и толерантност „Амалипе” и Младежката фондация „Арете”, е ученичката Касандра Радославова от 11 клас в Професионална гимназия по мениджмънт и хранителни технологии в Плевен. Това съобщиха от училището.

Касандра ще прекара един ден в сградата на прокуратурата в града. Тя ще бъде поканена да посети Резиденцията на Британския посланик, където ще бъдат организирани различни дейности във връзка с инициативата.

Програмата е насочена към момичета и момчета от ромски произход на възраст между 16 –18 години от пет града в страната и цели да бъдат насърчени ромски младежи от цяла България да обмислят бъдеща роля или професионална кариера в системата на наказателното правосъдие, като им се даде възможност да разберат какво е да бъдеш прокурор; да се постави акцент върху важността на върховенството на закона сред младите хора и да се даде възможност на ромските младежи да изразят своята гледна точка по въпроси, които засягат всички нас.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: