В Белене и Кнежа засякоха младежи да карат след употреба на марихуана и метамфетамини

17.01.2022 10:23

На 14 януари 2022 година около 23.00 часа в град Белене на улица „Дунав“ полицейски служители спират лек автомобил „Хюндай Купе“.  По време на проверката пътник на предна дясна седалка – 16-годишен от крайдунавския град, изхвърля през прозореца пакетче с размери 6х9 см.  съдържащо суха зелено-кафява тревиста маса с тегло около 4 грама.

Според обясненията на непълнолетния съдържанието е марихуана за лична употреба. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. За извършено престъпление по чл.354 „а“, ал. 5 във връзка с ал.3, т.1 и във връзка с чл.63, ал.1,т.5 от НК е образувано бързо производство. При проверка на 19-годишния водач с техническо средство „Drager drugcheck 3000 stk 6“, уредът е отчел положителен резултат за употреба на марихуана. Издаден му е талон за медицинско изследване, но нарушителят е отказал да даде кръв за анализ във ФСМП – Белене. Срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл.343 „б“, ал. 3 от НК. И двамата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Работата по случаите продължава разследващ полицай, информират от Пресцентър на МВР Плевен.

За шофиране под въздействието на наркотици в Кнежа е задържан 28-годишен. На 14 януари 2022 година около 13:15 часа на кръстовище, образувано от улица „Стефан Цанов“ и улица „Ю. Гагарин“ служители на РУ – Кнежа спират за проверка „Фолксваген Пасат“. Лекият автомобил е собственост и управляван от 28-годишен от същия град. Техническо средство Дрегер „Drug check-5000 stk 7“ е установило, че шофьорът управлява под въздействието наркотични вещества, /метамфетамин/. Задържан е за срок до 24 часа. Водачът е дал кръв за медицинско изследване. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.3 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: