Поредните шофьори на нерегистрирани автомобили са засечени в Плевенско

14.01.2022 9:02

Поредните шофьори на нерегистрирани автомобили са засечени в Плевенско, информират от Пресцентъра на ОДМВР.


Вчера около 18.30 часа в село Ставерци е спрян за проверка лек автомобил „Опел Тигра“. Установена е самоличността на водача – 37-годишен от селото.  Изяснило се е, че регистрационната табела на колата е предназначена за друго МПС – „Опел Вектра“ и автомобилът не е регистриран по надлежния ред. Алкотестът на водача е отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за кръвна проба, но нарушителят е отказал да даде кръв за изследване. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е прокурор в РП – Плевен. Образувано е бързо производство и продължава работата разследващ полицай.

Нерегистриран автомобил е засечен при проверка и в Плевен. Отново вчера около 15:00 часа на булевард „Христо Ботев“ е установено, че 60-годишен е зад волана на нерегистриран лек автомобил „Опел Зафира“. Сезирана е РП – Плевен. По случая е образувано бързо полицейско производство за престъпление по чл.345, ал.1 от НК. Работата продължава.

В Първо РУ – Плевен вчера е започнато бързо производство срещу 45-годишен плевенчанин. Проверка е установила, че той е управлявал нерегистриран „Сеат“ по булевард „Христо Ботев“ в областния град. Автомобилът е бил с регистрационни табели, които не са  издадени от съответните органи. Уведомен е районен прокурор за престъпление по чл.345, ал.2 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: