Община Левски отличи най-красивата външна коледна украса

13.01.2022 14:18

Първият конкурс на Община Левски за най-красива външна коледна украса изрази желанието на жителите на общината да направят мястото, в което живеят и работят, по-красиво и празнично, за радост на малки и големи.

На 12 януари Кольо Домеников, зам.- кмет в Община Левски и Председател на комисията, оценила изпратените снимки и видео файлове на обекти с външна коледна украса за конкурса по обявения регламент, връчи наградите на отличените.

В конкурса, в три категории – за образователни институции, за фирми и институции и частни лица, от общо 15 кандидати са допуснати до участие 11, отговарящи на условието – външна украса.

Председателят на комисията, с членове  Ваня Дочева и Елка  Ангелова, благодари на отличените за старанието и хубавите презентации. Изрази надежда, конкурсът да стане ежегоден и да има повече участници. „Идеята е, в тези трудни времена да се внесе цвят и празнично настроение, да усещаме духа на хубавото и доброто“, каза Елка Ангелова.

В категорията ЧАСТНИ ЛИЦА с Първа награда бяха отличени– Камен Първанов, Вивиан Дечева и Кристина Първанови от гр. Левски. Втора награда получи  Огнян Велчев от гр. Левски, а Трета награда – Иваничка Андреева от гр. Левски и Мая Методиева от с. Обнова.

В категория ОБРАЗОВАТЕЛНИ ИНСТИТУЦИИ, включваща детски градини и училища, с  Първа награда бяха отличени  ДГ „Слънце“ гр. Левски и ОУ „Максим Горки“ гр. Левски. Втора и трета не са присъдени.

В категорията ФИРМИ И ИНСТИТУЦИИ с Първа награда бяха отличени  Кметство с. Малчика и читалище „Пробуда 1928“ с. Малчика.

Втора награда получи  Кметство с. Трънчовица и Трета награда  НЧ „Г. Парцалев -1901“ гр. Левски и ЕТ „ММ – Петър Методиев“ гр. Левски.

Отличените участници в конкурса получиха грамота и парична награда.Те  благодариха на Общината за идеята, която провокира творческото въображение на децата и възрастните да направят мястото, в което живеят,  по-красиво. Обединява и стимулира за добри дела, за които не са  необходими  и много средства, а добро желание и дейно участие на съмишленици. При получаване на наградите отличените споделиха своя добър опит през годните. Желанието е, примерът им да има последователи ,защото настроението, усещането за общност идва, когато сме заедно.

Пожеланията бяха за здраве, успехи и благоденствие през Новата година и …нови конкурси за пролетните празници.

Информация и снимки: Пресцентър на Община Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: