Рисунката на дете от Плевен от арт школа „Колорит“ е отпечатана в „Календар на дъгата 2022“ в Полша

11.01.2022 11:50

Живописната творба  „Зимна приказка“ на  деветгодишната Алекса Димитрова от арт школа „Колорит“ е отпечатана и вече краси страницата на месец  Декември в луксозния календар на 19-тия Международен конкурс „Календар на дъгата 2022“, провел се в град Тиши  в Полша.

Рисунката на талантливото  плевенско момиче спечели най-високото отличие „Специална награда“ в конкуренция на близо 2300 творби на деца от различни страни. Ежегодно  журито подбира 12-те най-добри рисунки за да бъдат отпечатани в международния „Календар на дъгата“. С „Почетна награда“ са отличени четири деца от школа „Колорит“. Това са Боримир Лазаров – 6г., Дивна Обретенова – 9г., Радостин Кралев – 14г.  за своите „Зимни импресии“ и Таня Косташка – 11г. за творбата „Златна есен“.

Конкурсът се организира от Младежкия дом на културата – 2 в Тиши и Регионалния институт за култура в Катовице. За мен като арт педагог е чест и признание, че всяка година, когато участваме в тази международна надпревара, рисунка на дете от школа „Колорит“ печели и заема достойно място в престижното издание на „Календар на дъгата“, сподели Майя Ананиева.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: