Майката на убитото дете в село Лазарово остава за постоянно в ареста

10.01.2022 17:11

Състав на Окръжен съд – Плевен е наложи на М.С.М. – привлечена към наказателна отговорност за умишлено убийство на дъщеря си – на година и девет месеца, постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Това информират от пресцентъра на Съда.

В мотивите си магистратите са отбелязали, че дори в този начален етап на досъдебното производство, доказателствата по делото са напълно достатъчни, за наличие на обосновано предположение за авторството на престъплението. Това не е било оспорено нито от защитника, нито от обвиняемата, която е направила подробни самопризнания в хода на досъдебното производство, а именно, че тя е автор на престъплението.

Производството е за тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, добавят от пресцентъра на съда в Плевен.

Разследването е в много начален етап и ще е необходимо да се извършат процесуално-следствени действия, с участието на обвиняемата, за безспорно установяване на механизма на престъплението, което е с изключително висока обществена опасност. Това крие риск обвиняемата да се укрие или да извърши престъпление с цел осуетяване на разследването, се посочва още в мотивите на съда.

Определението, с което е взета постоянната мярка за неотклонение „Задържане под стража“, не е окончателно. Същото може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съд – Велико Търново в тридневен срок, считано от днес.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: