Обявиха отличените в конкурса за най-красива коледна украса в Гулянци

07.01.2022 12:00

Комисия към Община Гулянци разгледа и класира участниците в конкурса за коледна украса. Идеята на организаторите е, чрез тази инициатива да се поощри творчеството, да се стимулират деца и възрастни да направят своите домове или любими места по-красиви, да се създаде празнично настроение в населените места. С голям ентусиазъм в конкурса се включиха граждани, училищата и детските градини. Чрез прекрасни снимки и видеа те отправиха своите послания за здрава и честита 2022 година, информират от общинската управа.

Ето и отличените:

Категория „Граждани“

В категорията „Граждани“ журито единодушно присъди първа награда на Караман Димитров от гр. Гулянци. Домът му грее в стотици светлини и радва минувачите още на входа на Гулянци. Особено атрактивни са светещите фигури на Дядо Коледа в шейна, който „лети“ към покрива на къщата. „Искаме да ни е хубаво и празнично, да се радват децата, а и всички хора, които минават от тук. Много приятно ни изненада първото място.“ – споделя Караман.

На второ място в категорията се класира Тихомир Гойчев от Милковица, чиято украса впечатлява със стил и естетика. Тихомир разказва: „Отне ни няколко дни, за да нагласим всичко. Но, когато нещо идва от сърцето, няма значение колко време и труд отнема. Иска ми се да научим на това и децата си – да правят всичко със сърце и душа.“

Трето място в конкурса за украса спечели Галя Парашкевова от Гулянци. Тя впечатли журито с ефектна дневна и вечерна украса в двора на дома си.

Категория „Училища“

В категорията училища на първо място се класира ОУ „Хр. Ботев“ с. Милковица. Директорът и колективът вложиха труд, въображение и старание и изработиха приказни герои, фигури и коледни мотиви. Украсата е уникална с множеството ръчно изработени и изрисувани елементи, с естетичната подредба.

На второ място беше класирано Основно училище „Хр. Ботев“ с. Брест. Колективът и децата украсиха всяко кътче от любимото си училище – от ефирните зимни пейзажи по стъклата на класните стаи до битовия кът и голямата елха във фоайето. Освен това децата създадоха радост на жителите на Брест, като украсиха елхата в центъра на селото. В специално подготвена за конкурса презентация те успешно уловиха и предадоха коледния дух.

Трета награда журито присъди на СУ „Хр. Смирненски“ гр. Гулянци за прекрасните елхи в двора и фоайето на училището, за ръчно изработените играчки и сувенири, за пъстрите класни стаи.

В категорията „Училища“ журито награди и отделните класове, които участваха самостоятелно в конкурса. Те ще получат поощрителни награди за вложеното старание, талант и артистичност в представянето на украсите си.

Категория „Детски градини“

Най-оспорвана се оказа категорията „Детски градини“. Традиционно това са местата, които са най-богато и красиво украсени за празниците.

ДГ „Незабравка“ гр. Гулянци беше удостоена с първа награда от журито. Децата и колективът впечатлиха всички с особена оригиналност и артистично послание. Те аранжираха кътове, украсиха коридори и занимални, а прозорците на градината изрисуваха не с какво да е, а с паста за зъби и на това свое забавно занимание посветиха стих:

„Сътворихме коледна украса,

не с какво да е, а с паста.

С леля Сашка туй умеем,

весело рисуваме и пеем.

Зъбите измихме с паста,

да са здрави, чисти, белоснежни.

После със ръчички по стъклата

нарисувахме снежинки нежни.

Джуджета между пръстчетата ни намигат.

Дядо Коледа с еленчета пристига!

Сътворихме коледна картина!

Хайде, догодина до Амина!

Второто място в категорията „Детски градини“ беше присъдено на ДГ „Детска радост“ с. Милковица за пъстроцветната светлинна украса и приказен декор, сътворен от колектива и децата.

На трето място се класира ДГ „Първи юни“ с. Гиген за оригинална коледна украса и ръчно изработени сувенири от нетрадиционни материали. Колективът и децата зарадваха журито и със самото си представяне с послание от веселите джуджета.

Следващата седмица кметът на общината Лъчезар Яков ще награди победителите в конкурса.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: