Бракониер опита да избяга от проверка и удари с колата си полицейски автомобил

07.01.2022 10:06

Вчера около 03,10 часа в село Радомирци служители на “Специализирани тактически действия“ при ОДМВР – Плевен – подават светлинен и звуков сигнал за спиране на водач на лек автомобил „УАЗ“. Шофьорът на автомобила не се подчинява на подадения му сигнал, продължава движението си срещу тях и при разминаване не осигурява достатъчно странично разстояние, като блъска служебен автомобил “Ленд Ровер“ в предната лява част, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

При произшествието са причинени материални щети и по двата автомобила. Установена е самоличността на водача на „УАЗ“ – 24-годишен от село Радомирци. Проверка е изяснила, че се превозват 1.6 кубични метра дърва от вида “Цер“ без контролна горска марка и писменно позволително.

При проверката на автомобила е установено, че е със служебно прекратена регистрация на 23.02.2021 година на основание чл.143, ал.10 от ЗДВП и поставени регистрационни табели, издадени за друг автомобил „УАЗ“.  Водачът и пътникът – 21-годишен от плевенското село Ракита, са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Автомобилът е на съхранение в Горски разсадник град Червен бряг. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Образувано е бързо производство и продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: