Масов бой в Радомирци – един пострадал и осем задържани

05.01.2022 10:01

Вчера в 11.35 часа в полицията в Червен бряг е получен сигнал за сбиване в частен дом в село Радомирци, информират от Пресцентъра на ОДМВР – Плевен.

На място е изпратен автопатрул. Установено е, че е възникнал скандал между две фамилии, който в последствие прераства в масов бой. Пострадал е 47-годишен от селото, за който е установено след преглед в ЦСМП – Червен бряг, че е с разкъсно-контузна рана  на главата, счупена дясна предмишница и травма на гръден кош /без опастност за живота/.

Служителите на реда са изяснили, че в къщата на пострадалия са нахлули 53-годишен, 43-годишен, 39-годишен и 34-годишен. Те счупили десет прозореца ПВЦ дограма с различни размери. На местопрестъплението е извършен оглед, при който са иззети два ножа, вила с четири зъба, вила с два зъба, кирка, гилза 9 мм., брадва, кания за голям нож /мачете/ и други вещи,  съотносими към деянието. Впоследствие са извършени претърсване и изземване в жилището на единия от нападателите – 43-годишния. Оттам обитателка на дома е предала с протокол за доброволно предаване въздушна пушка „SAS“ – калибър 5,5 мм, газ-сигнален пистолет „Зораки“ с три боеприпаси и газ – сигнален пистолет „Валтер“ 9 мм. Осем от участниците в побоя, са установени и задържани.

Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.170 от НК, по чл.216 от НК и по чл. 129, ал.2 във връзка с ал.1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: