Задържаха под стража обвиняемия за въоръжен грабеж в село Горни Дъбник

05.01.2022 17:16

Мъжът, извършил въоръжен грабеж в село Горни Дъбник, който бе задържан до 72 часа от Районна прокиратура-Плевен, вече е  задържан под стража. Искането на Районна прокуратура – Плевен за вземане на най-тежката мярка за неотклонение бе уважено от Районен съд –Плевен. За това информират от пресцентъра на Обвинението.

М. А., на 51 години, е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 31.12.2021 година, около 06.05 часа, отнел 115 лева и 5 броя кутии с цигари марка „Ротманс голд“ от собственик на магазин в село Горни Дъбник, обл. Плевенска, като го заплашил с газ сигнален пистолет марка „Ekol“, кал. 9мм., с премахната муфа.  Престъплението е квалифицирано по чл. 198, ал.1 от НК.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието в лицето на М.А. и е налице опасност да се укрие и да извърши престъпление, добавиха от Прокуратурата.

Определението на Районен съд – Плевен подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Плевен. Разследването продължава под ръководството на РП – Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: