Разкрит е извършителят на въоръжен грабеж от магазин в плевенско село

04.01.2022 10:10

Разкрит е извършителят на въоръжен грабеж от магазин в плевенското село Горни Дъбник, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

На 31 декември около 08:25 часа в полицията е подаден сигнал за грабеж на 115 лева и пет кутии с цигари марка „Ротманс голд“. Около 06:05 часа маскиран клиент, заплашил собственика на магазина с метален пистолет, и отнел оборотни пари и цигари. След престъплението нападателят се оттеглил пеша в неизвестна посока. На местопроизшествието е извършен оглед. За престъпление по чл. 198 от НК е образувано досъдебно производство.

От проведените оперативни действия на 1 януари 2022 година е установен извършителят на деянието – 51-годишен от същото село. Извършено е претърсване и изземване в дома му, където са намерени и иззети дрехите с които е бил облечен по време на грабежа, три кутии цигари с марка „Ротмас голд 100“ и газ-сигнален пистолет марка „Ekol“ – кал. 9 мм., с премахната муфа. Иззети са и придружаващи пистолета документи за собственост, иззадени  от служба „КОС“ – МВР, пет патрона за газ-сигнално оръжие като на четири от тях има поставени в отворите им съчми и две банкноти с номинал от 10 лв. Първоначално грабителят е задържан със заповед за срок до 24 часа по ЗМВР, след това и със заповед на наблюдаващ прокурор за срок до 72 часа. Работата по документиране на престъплението продължава. Материалите са докладване в РП – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: