Районна прокуратура – Плевен задържа за 72 часа извършител на въоръжен грабеж

04.01.2022 16:01

В Районна прокуратура – Плевен се води досъдебно производство във връзка с извършен въоръжен грабеж в село Горни Дъбник, информират от Пресцентъра на Обвинението.

На 31.12.2021 година, около 06.05 часа, маскиран мъж отнел 115 лева и 5 броя кутии с цигари марка „Ротманс голд“ от собственик на магазин в селото като употребил заплашване с газ сигнален пистолет марка „Ekol“, кал. 9мм., с премахната муфа.

В резултат на незабавно проведените издирвателни мероприятия и действия по разследването е установен извършителят на деянието –  М.А.А. на 51 години. Същият не е осъждан и не е криминално проявен.

В дома на М.А.А.  е извършено претърсване и изземване, при което са намерени и иззети част от вещите – три броя кутии цигари марка „Ротманс голд“ и сумата от 10 лева, както и – газ сигнален пистолет марка „Ekol“ кал 9мм. с премахната муфа, пет патрона за газ сигнален пистолет, както и дрехите, с които е бил облечен по време на извършване на грабежа.

След привличането му в качеството на обвиняемо лице за престъпление по чл. 198, ал.1 от НК, с постановление на наблюдаващ прокурор,  на 02.01.2022 година,  М.А.А. е задържан за срок до 72 часа, в чиито рамки прокуратурата ще внесе искане в Районен съд – Плевен за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването продължава под ръководството на РП – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: