Над 600 отличия са спечелили през годината децата от арт школа „Колорит“ – Плевен

25.12.2021 16:21

Изминалата година бе изключително вдъхновена, успешна и щастлива за малките художници от арт школа „Колорит“ – Плевен, каза Майя Ананиева, арт педагог и ръководител на школата.

Спечелените отличия от децата са 607 – от международни и национални конкурси. Името на школа „Колорит“, Плевен и България тържествено бе споменавано като победител в Япония, САЩ, Франция, Португалия, Израел, Италия, Иран, Македония, Русия, Индия, Бангладеш, Китай, Полша, Сърбия, Румъния, Германия,  Турция, Беларус, Украйна, Словения.  Десет деца от школата са класирани в ТОР 100 на световната класация за най-талантливи деца в света за 2021 година, а на мен бе присъдена Наградата „Най-добър арт педагог в света за 2021„ на Международния Комитет на “CHARUMELA” в Бангладеш – най-мащабния онлайн конкурс в света, подчерта Ананиева.

Сред наградите са и Гран При в Израел и Румъния, стотици Златни призове, Специални призове, сребърни и бронзови медали. Спечелихме участие в Международни арт фестивали и церемонии по награждаване в САЩ, Португалия, Франция, Иран, Турция, Македония, Румъния, Сърбия,  Германия, Румъния.

Наши рисунки бяха отпечатани в десетки луксозни арт каталози на победителите, в годишни арт календари, като плакати и рекламни картички на международните арт форуми в различни страни и континенти, каза още художничката.

Рисунки на децата от школа „Колорит“ станаха част от колекциите на Международния музей на детското изкуство  на ЮНЕСКО във Франция като артистична памет на човечеството, на музеи и галерии за детско изкуство в Япония, САЩ, Португалия, Иран, Македония, Полша, Сърбия, Германия, Румъния. Участвали са в международни арт проекти, реално и онлайн в десетки изложби на детското изобразително изкуство.

„Всичко това е огромно признание за  развитието на таланта на българските деца  и трайното присъствие на арт школа „Колорит“ на световната сцена на детското изобразително изкуство. Тези постижения обаче не са  само за арт школата, но и за Плевен и България. Името на България и Плевен научиха хиляди по света чрез рисунките на малките деца от този град.  Това е моята гордост като творец и арт педагог, моето уважение към таланта на всички плевенски деца“., добави още Майя Ананиева.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: