Контрол на пътищата и охрана край храмове, засилено полицейско присъствие в Плевенско по празниците

22.12.2021 9:44

Опазване на обществения ред, безопасността по пътищата, населените места, храмовете и въведените ограничения във връзка с усложнената епидемичната обстановка ще бъдат основните задачи на ОД на МВР – Плевен и РДПБЗН – Плевен през предстоящите празници. Това информират от Пресцентъра на полицията в Плевен.

Служители на пожарните служби са извършили проверки на всички храмове, увеселителни заведения и туристически обекта в областта. За установените нарушения на изискванията за пожарна безопасност са издадени предписания за отстраняване на нередностите. Изготвени са планове за специализирани операции по линия на опазване на обществения ред, за гарантиране сигурността по пътищата с оглед засиления трафик преди и след празничните дни. С

ъвместни проверки ще бъдат извършвани за спазване на противоепидемичните мерки със служители на РЗИ и контрол на търговията с хранителни продукти с Областната дирекция по безопасност на храните.

Проведени са срещи с представители на храмовете, където ще има тържествени литургии за мерките за безопасност, предвидени са полицейски сили за охраната им. Засилено полицейско присъствие ще има и по местата, където се очаква струпване на хора – автогари, жп гари, пазари и базари.

Водачите на моторни превозни средства да пътуват със повишена бдителност заради засиления трафик през празничните дни, призовават от сектор „Пътна полиция“ и предупреждават, че ще има контрол за употреба на алкохол и наркотични вещества.

При нарушения или възникване на проблеми, които са в компетенциите на полицията, гражданите да подават своевременно сигнали на единния европейски телефон 112 или в най-близкото управление на МВР.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: