Шофьор пострада при катастрофа, станала снощи край Долни Дъбник

22.12.2021 10:00

На 21 декември 2021 година около 23:40 часа на първокласен път I – 3 – Бяла – Ботевград, в близост до отбивка за град Долни Дъбник, е настъпило ПТП, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Неправоспособният водач на лек автомобил „Шкода Октавия“ – 41-годишен от плевенското село Писарово, движейки се по пътно платно с разделителен остров с четири пътни ленти, по посока град Плевен, е навлязъл в насрещната лента. Там е ударил челно насрещно движещия се в лентата си лек автомобил „Ауди А8“, управляван от 23-годишен от Долни Дъбник, който е предприел маневра изпреварване на разрешен участък. След удара „Ауди“-то се завърта и блъска странично, изпреварвания от него лек автомобил „Рено Меган“, собственост и управляван от 67-годишен от Долни Дъбник.

Вследствие на пътно-транспортното произшествие е пострадал водачът на лек автомобил „Шкода“. Той е транспортиран в спешно отделение при УМБАЛ – „Д-р Георги Странски“ – Плевен. Настанен е за лечение с опасност за живота.

Шофьорите на другите два автомобила са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство и пробите са отрицателни. Те не са пострадали и са без наранявания от пътния инцидент. Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай и експерт при Базова научно-техническа лаборатория /БНТЛ/ – ОДМВР- Плевен. Образувано е досъдебно производство и е сезирана РП – Плевен. Работата продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: