Разкриха извършители на кражби в Плевенско

20.12.2021 10:39

На 16 декември 2021 година в 17:20 часа в полицията в Долна Митрополия  е заявено за извършена кражба, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен. По информация на тъжителя на неустановена дата в началото на месец ноември 2021 г. от собствения му товарен автомобил „Пежо Боксер“, паркиран на улица в града, са откраднати прободен трион марка „Einhell“ модел „Te-js 18 li“ и компресор за въздух марка „Hyundai“ модел „Hyac 6-07s“.  Изяснено е, че в колата е проникнато през незаключена врата.

От проведените незабавни оперативни действия са установени извършителите на кражбата – 33-годишен в съучастие и сговор със 17-годишен и 20-годишен. От 33-годишния е снето писмено сведение, в което е направил пълни самопризнания и описва механизма на престъплението. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Инкриминираните вещи са открити в частен дом в град Долна Митрополия и предадени с протокол за доброволно предаване от роднина на извършителя. За престъпление по чл.194 от НК работата продължават служители от РУ – Долна Митрополия. Допълнително разследване е изяснило, че 33-годишният е извършил и домова кражба в родния си град. За престъплението е заявено на 16 декември.  79-годишен е обяснил, че от 7 декември до 20:30 часа на 16 декември от дома му е откраднат мобилния му апарат „Нокиа“ със сим карта. Мобилният телефон е открит във владението на 33-годишния. Вещта е предадена с протокол за доброволно предаване и върната на собственика срещу разписка. Пред служителите на реда мъжът е обяснил, че е намерил мобилния апарат, като забравена вещ до кафе автомат в центъра на град Долна Митрополия.  Случаят се изяснява.

Вчера в 15.45 часа 40-годишна жителка на град Левски е заявила в полицията, че от фургон на пътя между града и село Козар Белене е извършена кражба. Потърпевшата е обяснила, че са откраднати якето й, 300 лева и мобилен телефон. От проведените оперативно издирвателни мероприятия е установен извършителят на престъплението – 54-годишен от град Левски. Якето и мобилният телефон, обект на кражба, са предадени от дееца с протокол. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е досъдебно производство и е сезирана прокуратурата в Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: