Коледари наричаха за здраве и благополучие в Община Кнежа

20.12.2021 11:31
Навръх Игнажден коледари от ПГЗ „Стефан Цанов“ огласиха с песни и наричания за здраве и благополучие сградата на Община Кнежа. В знак на благодарност и както повелява традицията, те са били дарени с краваи и плодове, информират от общинската управа.
След посещението си, коледарите се отправиха към дома на 130 социално слаби семейства и възрастни хора в общината. Като пратеници на Община Кнежа, те раздадоха на семействата хранителни пакети, подготвени за предстоящите празници и по стара българска традиция изпяха коледарски песни за здраве и берекет.
„Вярвам, че делата на милосърдие са важни не само за човека в нужда, но и за този, който дарява, както и за обществото ни като цяло! Надявам се, че с този малък жест успяхме да подарим малко топлина, повече надежда, вяра в добрите дела и човечността в хората! Благодаря на децата и техните ръководители както за коледното настроение, което внесоха днес, така и за съдействието по време на благотворителната инициатива!“, казва кметът Илийчо Лачовски.
Снимки: Община Кнежа
#тагове:

НАЙ-НОВИ: