В село Асеновци избраха „ЧИТАТЕЛ НА ГОДИНАТА”

20.12.2021 10:22

В навечерието на светлите рождествени празници библиотеката при НЧ „Съзнание 1894” с. Асеновци отличи и награди най- активните си читатели през 2021 година. Номинирането е на база брой прочетени книги според актуална статистика и се проведе в  две категории- до 14 г. и над 14 г.

Инициативата е в подкрепа на книгите и четенето, на любознателността и стремежа към знания и самоусъвършенстване.В новото, обсебено от компютрите време е необходимо да се насърчава четенето на книги сред всички възрасти, да се формират читателски навици у децата и младите хора. Това е нашата идея!

В категорията до 14 год. бяха отличени Валентина  Йорданова с 67 прочетени книги, Асие  Фикрет с 63 бр. и Десислава Якимова с 59 бр. В категорията над 14 год. пенсионерите бяха най- активни  и бяха отличени Стефана Томова с 123 бр. прочетени книги, Тодорина Кирова с 105 бр. и Стефка Николаева с 97 бр. Всички победители получиха грамоти, книги и подаръци.

И в условията на пандемия читалищната библиотека продължава своята дейност като всяка година библиотечния фонд се обогатява с нови книги, с които удовлетворяваме потребностите и желанието на читателите от всички възрасти. Смятаме номинирането да стане традиционно.

Библиотеката благодари на всички свои читатели и им пожелава здраве, щастие и благоденствие през новата 2022 година!

 

 

НЧ „Съзнание 1894”

с. Асеновци

#тагове:

НАЙ-НОВИ: