Росица Денчева се класира за полуфиналите на турнира „Ориндж Боул“

20.12.2021 9:35

Росица Денчева се класира за полуфиналите на турнира „Ориндж Боул“ в Плантейшън, щата Флорида. Надпреварата се води неофициално световно първенство по тенис за таланти от 12 до 14 години. Това съобщават от Българската федерация по тенис.

При девойките до 14 г. плевенчанката постигна пета поредна победа без да загуби сет. Поставената под №2 Денчева се наложи на четвъртфиналите с 6-3, 6-4 над шестата поставена Хана Клугман от Англия. За място на финала Роси ще играе срещу четвъртата поставена Шанъм Лам от САЩ.

Българинът Теодор Давидов, който има и американско гражданство, отстъпи на четвъртфиналите при момчетата до 12 г. с 3-6, 4-6 от Мигел Хуан Боливар от САЩ.

Росица Денчева и Теодор Давидов спечелиха преди две седмици титлите на сингъл на турнира „Еди Хер“ в американския щат Флорида – състезание, което е едно от най-силните и престижни в света за възрастовите групи от 12 до 18 г.

Денчева участва на турнира като част от международните отбори на ITF – поредно голямо признание за младите български таланти и за работата с подрастващите на Българската федерация по тенис. Това е и изключителна възможност за младите ни тенисисти да пътуват и участват във висококачествени младежки турнири под ръководството на официален треньор на ITF. Всички разходи са покрити от Фонда за развитие Grant Slam.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: