Ученици от ДФСГ „Интелект“ участваха в инициативи по еко проект  

17.12.2021 8:31

Ученици от ДФСГ „Интелект“- Плевен взеха участие в инициативи по проект „ЗАедно ПЛанирамЕ В зелЕНо“, реализиран от Вероника Георгиева, студентка в СУ „Св. Климент Охридски“ и бивш възпитаник на гимназията, първенец на Випуск 2020. За това информират от училището.

Проектът е в съвместно партньорство с Ротаракт клуб Плевен-Центрум и финансовата подкрепа на Български фонд за жените, а темата е свързана с опазването на околната среда и екологичната справедливост.

Програмата включва организиране на инициативи, включващи викторина върху въпроси от различни предметни области като география и икономика и химия и опазване на околната среда, както и дискусия по теми, обвързани с рециклирането и актуални проблеми за замърсяването.

Във всеки от класовете, в които се проведе, викторината предизвика голям интерес и бурни вълнения сред възпитаниците на гимназията, които показаха знания и завиден спортен хъс. За всички включили се ученици са предвидени сертификати за участие и екологични подаръци. Предстои и засаждане на декоративни фиданки в училищния двор през пролетта.

Снимки: ДФСГ „Интелект“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: