Постоянните комисии в Общински съвет – Плевен заседават днес и в понеделник

17.12.2021 12:06

Постоянните комисии към Общински съвет – Плевен, заседават този месец в два поредни дни – днес /17 декември/ и в понеделник /20 декември/. Всички заседания се провеждат в Заседателната зала на Община Плевен при спазване на противоепидемичните мерки, информират от пресцентъра на местния парламент. 

Ето и график на заседанията с предложенията, които ще бъдат обсъдени:

17 ДЕКЕМВРИ /ПЕТЪК/

В петъчния ден заседават три от комисиите – ПК по „Култура, вероизповедания и международна дейност“, ПК по „Устройство на територията, екология и земеделие“ и ПК по „Младежки дейности, спорт и туризъм“.

ПК по „Култура, вероизповедания и международна дейност“ с председател Петя Василева заседава днес от 14,00 ч. Комисията ще разгледа предложение за промени в общинската Наредба №17 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги в общината. За обсъждане влиза и преписка от Красимир Маринов – кмет на кметство Върбица, относно именуване на улица в населеното място. Трета точка в дневния ред е писмо – предложение от Сдружение „Изкуството до мен“ – Плевен за включване на Осмото издание на Международен фестивал на китарата – Плевен 2022 в раздел II „Културни събития с национално и международно значение“ на Културен календар на Община Плевен за 2022 г. Съветниците ще се запознаят и със заявление от Камен Лозанов Горанов относно възстановяване на Регистъра на почетните граждани на гр. Плевен преди 1997 г.

ПК по „Устройство на територията, екология и земеделие“ с председател инж. Йордан Василев заседава от 15,00 ч. по 13 точки. Съветниците ще обсъждат Програмата за управление на отпадъците на община Плевен за периода 2021 – 2028 г., ще се запознаят и с предложението за Годишен план за ползване на дървесина от горски територии – общинска собственост, през 2022 г. Дневният ред включва и утвърждаване на нови начални цени по сортименти и дървесни видове за обекти, от които ще се продава стояща дървесина на корен на търговци, заедно с ценоразпис за продажбата на дървесина. Комисията ще разгледа и  поредица от предложения относно разрешения за изработване на проекти за подробни устройствени планове за терени в общината.

ПК по „Младежки дейности, спорт и туризъм“ с председател Йордан Грижов заседава от 15,30 ч. Комисията ще обсъди кандидатстване на Община Плевен с проект „Ремонт на зала „Волейбол“ в съществуваща сграда“ в града, за външно финансиране по проект „Красива България“ 2022 г., втора точка в дневния ред е учредяване безвъзмездно право на ползване върху част от имот – частна общинска собственост, на ул. „Колописта“ №7 в Плевен, на юридическо лице с нестопанска цел, определено за извършване на дейност в обществена полза – Сдружение „Футболен клуб Спартак 1919“. Комисията ще разгледа заявление и от Камен Лозанов Горанов относно възстановяване на Регистъра на почетните граждани на  Плевен преди 1997 г. , както и преписка от АКСК „Плевен рейсинг тим” за безвъзмездно ползване на общински имот.

20 ДЕКЕМВРИ /ПОНЕДЕЛНИК/

В понеделник заседават шест от постоянните комисии в Общинския съвет:

ПК по „Законност и контрол по изпълнение на решенията“ с председател Свилен Трифонов заседава от 13,30 ч. по дневен ред от 6 точки: Изменение и допълнение на Наредба №17 на Общинския съвет за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Плевен; Предложение относно учредяване безвъзмездно право на ползване върху част от имот – частна общинска собственост, на юридическо лице с нестопанска цел, определено за извършване на дейност в обществена полза – Сдружение „Футболен клуб Спартак 1919“; Заявление от АКСК „Плевен рейсинг тим” за безвъзмездно ползване на общински имот; Заявление от Медицински университет – Плевен, за предварително съгласие за продажба на общински недвижим имот; Преписка от Търговска лига „Глобален Аптечен Център” АД; др.

ПК по „Общинска собственост и инвестиционна политика“ с председател Владислав Монов заседава от 14,00 ч. по дневен ред от 9 точки. Комисията ще обсъди предложението за учредяване безвъзмездно право на ползване върху част от имот – частна общинска собственост, в Плевен, на юридическо лице с нестопанска цел, определено за дейност в обществена полза – Сдружение „Футболен клуб Спартак 1919“. Съветниците ще разгледат и прекратяване на съсобственост между Община Плевен и физическо лице, върху застроен поземлен имот по плана на гр. Плевен, за обсъждане влизат и две предложения за продажба на незастроени общински недвижими имоти, отредени за жилищно строителство, по плана на с. Буковлък. Дневният ред на Комисията включва също: Преписка от Търговска лига – Глобален аптечен център АД; Заявление от АКСК „Плевен рейсинг тим“ за безвъзмездно ползване на общински имот; Заявление от Медицинския университет за предварително съгласие относно продажба на общински недвижим имот.

ПК по „Стопанска политика и транспорт“ с председател Христослав Михайлов заседава от 15,00 ч. Комисията ще обсъжда последваща оценка на Плана за развитие на Община Плевен за периода 2014 – 2020 г. и на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Плевен за периода 2014 – 2020 г.; Молба от ликвидатора на „Дентален център І” – Плевен, и преписка относно актуализиране на тарифата за таксиметров превоз.

ПК по „Бюджет и финансова политика“ с председател Пепо Петков заседава от 15,30 ч. по 15 точки. Сред тях са: Предложение за промяна в Приложение №10А „Разчет за финансиране по обекти на капиталовите разходи по обекти по проекти на Европейския съюз през 2021г.“; Изменение на Инвестиционната програма на Общината за текущата година; Промени в разчета за общинските капиталови разходи за 2021г. за обект „Основен ремонт на Автогара Плевен“, изпълняван по проект, финансиран със средства от „Регионален фонд за градско възстановяване и развитие“, „Банка ДСК“ и собствено участие на Община Плевен; Искане от СУ „Христо Смирненски”, свързано с текущи финансови разходи на учебното заведение; др.

ПК по „Образователна политика и читалищна дейност“ с председател Цветелин Горанов ще заседава от 16,30 ч. Комисията ще обсъжда участие на Община Плевен като партньор в проект „Пътна карта за адаптиране на професионално образование към нуждите на пазара на труда в община Плевен“ по Оперативна програма „Добро управление“. Ще се запознае и с искането от СУ „Христо Смирненски” – Плевен.

ПК по „Здравеопазване и социална политика“ с председател доц. д-р Евгения Бързашка ще заседава от 17,00 ч. Предстои обсъждане на предложение за кандидатстване на Общината с проект „Проектиране и основен ремонт на дворно пространство и площадка за игра в детска ясла „Щастливо детство“, гр. Плевен“ за външно финансиране по проект „Красива България“ 2022 г. Дневният ред включва и преписка за отпускане на еднократна финансова помощ.

Ще бъдат разгледани и постъпилите нови преписки за финансово подпомагане от граждани на Община Плевен с репродуктивни проблеми.

Всички предложения и преписки, включени в дневните редове на постоянните комисии за м. декември, са публикувани на интернет страницата на Общински съвет – Плевен: https://obs.pleven.bg/bg/, раздел „Заседания“/„Заседания на постоянни комисии през месец декември 2021 г. – https://obs.pleven.bg/bg/zasedaniya-na-postoyanni-komisii-prez-mesets-dekemvri-2021-g

#тагове:

НАЙ-НОВИ: