В Червен бряг разрешиха проблем с 40-годишна давност

17.12.2021 8:27
В Червен бряг е разрешен инфраструктурен проблем с 40-годишна давност, информират от Общината. Успешно е приключило изграждането на отводнителния канал на ул. „Стара планина”. Обектът е изпълнен въз основа на разработен и одобрен проект от Общината.
Държавна приемателна комисия е приела извършения ремонт, включващ реконструкция и коригиране на участък от дерето, прилежащо към улицата.
Със средства на общината е изчистен и самия канал. Изпълнена е и съпътстваща техническа инфраструктура, успоредна на трасето на ул. „Стара планина“, изцяло в зелената площ, северно от СД „Сирена“.
Реализирането на настоящия строеж беше наложително, поради перманентните наводнения на прилежащите на ул. “Стара планина“ имоти и жилищни сгради. Факт е, че наличната инфраструктура не беше в състояние да поема големия воден поток при дъждове, дори със средна интензивност и при снеготопене, коментира от местната управа.
​С изпълнението на обекта се решава много сериозен проблем за отводняване на прилежащите имоти на улица „Стара планина“ чрез реконструкция на открития канал, обслужващ югозападните строителни квартали на Индустриалната зона в града, както и прилежащата зелена площ.
Ремонтните дейности са финансирани изцяло от бюджета на Община Червен бряг.
„Следващата стъпка ще бъде изграждането на дъждовна канализация, успоредно на битовата канализация на бул. Европа, с което изцяло ще се реши проблема с наводненията в Индустриалната зона на града.”, каза кметът д-р Цветан Костадинов.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: