Струва ли си да теглите кредит до заплата

16.12.2021 13:45

Хората кандидатстват за кредит до заплата поради най-различни причини. Често ни се случва в дните до следващата заплата да изпаднем в затруднено финансово положение. То може да е породено от редица причини. като ниски заплати, непредвидени битови разходи, належащо лечение или просто необходимост от пари за ежедневни разходи. В тези моменти нямаме много опции. Или трябва да вземем пари на заем от приятели и ако вече сме го правили не е много удачно да повтаряме или потретваме. Затова единственият възможен вариант е да се възползваме от кредит до заплата. Това е изключително търсен заем и с него получавате пари в точния момент. По-надолу ще разгледаме всичко свързано с този вид заем.

Предимства на Кредит до заплата

Този кредит е познат още като краткосрочен, авансов или незабавен. Това е заради бързината с която кредитните компании го отпускат. Това е основната цел на кредитните институции да осигурят средства на своите клиенти в много кратък срок. Кандидатстването е безпроблемно и лесно, като може да попълните заявлението си онлайн, от комфорта на собствения си дом. Дори имате възможност на страницата на сайта на компанията, която изберете да използвате кредитен калкулатор. Въвеждате желаната сума, продължителност на заема и ще видите, каква лихва ще плащате и какъв е Годишния процент на разходите (ГПР). Това е изключително важно, ако условията не ви удовлетворяват имате пълното право да се насочите, към друга компания. С този кредит обикновено получавате парите си в рамките на 1-2 работни дни. Всички кредитни компании са се погрижили техните клиенти да получат средствата си максимално бързо по удобен за тях начин. Това може да се случи в някой от офисите на фирмите, по банков път или в клон на EasyPay.

Параметри на Кредит до заплата

Всяка кредитна компания има свои изисквания и критерии, когато става дума за кредит до заплата. Общоприето е кандидатите да са пълнолетни български граждани с валидна лична карта. На финансовия пазар някой небанковите институции оферират кредит до заплата на лица, които нямат доказани доходи, не са на трудов договор, хора с лоша кредитна история, пенсионери и други. Други допускат кредитоискатели с постоянни доходи и такива с добра кредитна история. Поради факта, че това са бързи кредити и периода на погасяване е кратък, обикновено в рамките на 30 дни може да получите суми от 50 до 600, 700 лева, понякога дори 1000 лева. За тези, които изпитват затруднение при изплащане на кредита си небанковите организации оферират удължаване на периода на изплащане. Разбира се, трябва да проверите дали фирмата от която сте изтеглили кредита ще разреши такова разсрочване.

Лихви, такси и ГПР при кредит до заплата

Нараства броя на кредитните компании, които предлагат безлихвен първи кредит до заплата. Целта на фирмите е да се сдобият с повече нови клиенти. Но това не е единствената причина. Ако са доволни от предлаганите условия тези клиенти е възможно да теглят кредит отново. Много важно е фирмите да са лоялни, да общуват с хората с внимание и добро отношение. Това е една от предпоставките хората да ги потърсят отново при нужда от парични средства. Друг важен аспект е, каква лихва и такси ще се начисляват и каква обща сума трябва да се върне. Всичко това може да разберете посредством Годишния процент на разходите (ГПР). Всяка реномирана кредитна компания трябва да ви информира за точната сума, която трябва да върнете. В България е регламентирано тавана на ГПР да е 50%. За ваша информация ще ви дадем един пример за кредит до заплата. Ако изтеглите назаем сумата от 800 лева със срок на погасяване 30 дни, ГПР ще бъде 49.85% и всичко, което трябва да върнете възлиза на 827.04 лева.

Няколко насоки преди да теглите кредит до заплата

На пазара има много фирми, които предлагат кредити, за това е добре да проучите кредиторите. Трябва да се насочите към регламентирана и отговорна компания със сериозно портфолио. Разгледайте в интернет предлаганите оферти, може да се насочите към сайтове, като Creditonline.bg, който сравнява различните организации и параметрите на кредити до заплата. Ако е необходимо посетете един от офисите на фирми, към които сте се насочили. Разгледайте внимателно общите условия по договора за заем, преди да се обвържете с него. Важно е да проверите има ли възможност за удължаване на срока на погасяване, ако ви се наложи. Разбира се, ако ще теглите кредит трябва да сте сигурни, че може да го върнете. Бъдете отговорни и не бързайте да теглите кредит, ако не сте сигурни във възможностите си.

Заключение

Кредит до заплата в много случаи е това, от което най-много се нуждаете точно днес. Появяват се непредвидени разходи, парите намаляват ,а има още време до заплата. Тогава на помощ идва този много търсен кредит. Получавате желаната сума бързо и безпроблемно в точния за вас момент. Когато останете без пари и се чудите, какво да правите, знайте че има решение на проблема.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: