В офис на НАП – Плевен чрез ПОС терминал са постъпили близо 13 млн. лв.

15.12.2021 12:57

От НАП напомнят, че клиентите й, които притежават банкови карти, могат да превеждат без такси както дължимите данъци и осигурителни вноски, така и задължения към други институции, събирани от приходната агенция. Това става по два начина. Първият, най-лесен, е чрез услугата на НАП, достъпна чрез портала за електронни услуги на НАП, която функционира 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Без такси клиентите на НАП могат да преведат задълженията си и чрез инсталираните физически ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване на НАП.

Освен, че са безплатни, другото предимство на картовите преводи чрез т. нар. „виртуален ПОС терминал“ и физическите ПОС терминали на НАП, е че плащането се отразява веднага в данъчно-осигурителната сметка на клиента. Това означава, че задълженията се погасяват на момента, а не за 24 или повече часа, както е при традиционните банкови преводи. От НАП обръщат внимание обаче, че  когато се плащат задължения към други институции (например глоби от КАТ) или задължения,  които са в процес на принудително изпълнение, погасяването им се отразява след допълнителна обработка и разпределение и отнема повече време.

От началото на годината до момента от двете услуги в офис на НАП Плевен са се възползвали над 7000 клиенти, като те са превели към бюджета близо 13  млн. лева.

Подробна информация за начините на плащане към НАП, има в сайта на приходната агенция www.nap.bg, а телефонна консултация по тези въпроси може да се направи с Информационния център на НАП на телефон: 0700 18 700 и имейл [email protected],

#тагове:

НАЙ-НОВИ: