Плащаме без такса и без посещение в НАП чрез електронната услуга на НАП, достъпна с КЕП или с ПИК

14.12.2021 10:13

От НАП напомнят, че най-лесно, бързо и без такси, може да платите своите задължения по интернет, чрез електронната услуга на НАП: „Справка за задълженията с възможност за извършване на плащане“

Необходимо е да имате персонален идентификационен код или квалифициран електронен подпис и да притежавате дебитна или кредитна карта Mastercard, Maestro, Visa, Discover, Diners club и Bcard, издадена от българска или чуждестранна платежна институция.

До „Справка за задълженията с възможност за извършване на плащане“ се достига в портала за електронни услуги на НАП, като изберете Е-услуги с електронен подпис или Е-услуги с ПИК, в зависимост от избрания начин за идентификация. При влизане в електронната услуга се визуализира справка за задълженията към настоящия момент. С избор на бутон „Плащане по електронен път“, на нов екран се генерира автоматично необходимата за извършване на плащането информация.

Подробна информация за начините на плащане към НАП, има в сайта на приходната агенция www.nap.bg, а телефонна консултация по тези въпроси може да се направи с Информационния център на НАП на телефон: 0700 18 700 и имейл [email protected].

 

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: