10 декември с поета Боян Горанов и учениците от НУ „Отец Паисий“

11.12.2021 13:30

По случай паметната за Плевен дата -10 декември, поетът Боян Горанов, член на Сдружението на плевенските писатели, бе гост на второкласниците от НУ „Отец Паисий“. С кратък рецитал и художествено слово той поднесе историята на България, Руско-турската освободителна война и боевете за Плевен в стихове.

Образите на легендарните ни герои за национално освобождение оживяха в класните стаи онлайн, но въпреки това възторженото и патриотично чувство, с което поетът изпълни поемите си, завладя умовете и сърцата на учениците и ги накараха да се гордеят, че са деца на Плевен, че са българи.
През целия ден малките патриоти от НУ „Отец Паисий“ участваха в различни инициативи, за да отбележат празника.
Първокласниците и второкласниците проведоха утринни срещи, посветени на Плевенската епопея. Третокласниците рисуваха по темата „Мирното небе над Плевен“, а четвъртокласниците, след като се запознаха с историята на създаването, построяването и изрисуването на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ пресътвориха боевете за Плевен в своите групови и индивидуални платна.
С всички постери и рисунки бе наредена изложба под мотото „Падна Плевен! Ден велик!“ по едноименното стихотворение на Иван Вазов.

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА ПО ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА: Албена Атанасова

#тагове:

НАЙ-НОВИ: