Светлините на  коледната елха грейнаха в град Левски – снимки

10.12.2021 12:22

Пред святите празници на вярата и надеждата за здраве и благоденствие,  Рождество Христово – Коледа, светлините на коледна елха и празнична украса заблестяха на 9 декември в град Левски.

Живата, вече над 25 метрова елха до Община Левски, и тази година събра деца и родители, ученици и учители, малки и големи жители на града и общината заедно.

Жителите на град Левски  се порадваха на красивия, светъл и обичан момент от празничната обредност преди Коледа. За това се погрижиха   кметът на Община Левски, Дядо Коледа и Снежанка, изпълнители от класа по народно пеене при НЧ „Георги Парцалев- 1901“,  ученици от СУ „Крум Попов“ и ОУ „Максим Горки”гр. Левски.

Емоционален момент за всички беше обявяването на резултата от конкурса за коледна картичка „Магията на Коледа”2021 организиран от  Община Левски и МКБППМН с  291  участници в четири възрастови групи.

Заместник кметът на Община Левски, председател на журито и МКБППМН, Кольо Домеников поздрави всички участници в конкурса.  С помощта на Дядо Коледа и Снежанка връчи наградите на  отличените, най-добрите 56 творби  на участниците в четирите възрастови групи.Журито е било компетентно и безпристрастно, а целта на организаторите е конкурсът  да донесе много радост на децата и родителите. Наградените картички са публикувани на фейсбук страницата на Общинския информационен център. С грамота бяха отличени и всички училища и ДГ,  спомогнали творческия талант на децата да създаде красотата на светлите празници.

Идват светли празници,Рождество Христово – Коледа и  Нова година, време за духовно съпричастие с пречистващата сила на вярата в доброто, обичта и светлината.

 

Текст и снимка: община Левски, Пресцентър

 

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: