Единият от задържаните за убийството на непълнолетния от Кнежа е обжалвал постоянния си арест

10.12.2021 14:10

След проведено днес открито съдебно заседание състав на Апелативен съд – Велико Търново е потвърдил определение на Окръжен съд – Плевен, с което по отношение на обвиняемия К. Г. (р.2002г.) от гр. Бяла Слатина е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Мъжът е обвинен от Окръжна прокуратура – Плевен в това, че на 29.11.2021 г., в землището на град Кнежа, в съучастие, като извършител с А. О. Ш, последният също като извършител, умишлено умъртвил В. Ю. К. (р.2004г.) от гр. Кнежа – престъпление по чл. 115, вр. с чл. 20 ал. 2, вр. ал. 1 от НК, се посочва в прессъобщение на ВТАС.

Обвиняемият е обжалвал определението на Окръжен съд – Плевен, с искане за определяне на по-лека мярка за неотклонение, с мотива, че не са налице достатъчно доказателства за обосновано предположение за авторство на деянието, както и за останалите две предпоставки по чл. 63 от НПК – опасност лицето да се укрие или да извърши престъпление.

Съставът на Апелативен съд – Велико Търново е намерил, че жалбата е неоснователна. Въззивният съд е приел извода на ОС-Плвен, за необходимост от взимане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за съобразен със закона и събраните доказателства, а също така е споделил и напълно мотивите на първоинстанциония съд. Наличните по делото доказателства са дали  основание да се приеме, че в конкретния случай е налице реална опасност при евентуално взета по-лека мярка за неотклонение по отношение на обвиняемия, същият да извърши и други действия, насочени към осуетяване разкриването на обективната истина, да се отклони и укрие от досъдебното производство и да извърши престъпление.

Определението на Апелативен съд – Велико Търново е окончателно и не подлежи на обжалване.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: