Поредно признание за Ивет Горанова и Ангел Ленков

10.12.2021 13:51
Българската национална федерация карате обяви своите Спортисти и треньори на 2021 година. На церемонията, която се проведе в Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски“ БНФК награди с почетни плакети спортисти и треньори, показали най-високи резултати през 2021 година.
В Направление WKF Олимпийско карате без никакво съмнение първа е Олимпийската шампионка Ивет Горанова – за златото от Токио и немалкото на брой медали и постижения през годината, като например квалифицията за Олимпиадата, където безапелационно тя извоюва с класирането си на 1-во място. Нейният личен треньор и треньор на Националния отбор Олимпийско карате Ангел Ленков е Треньор на годината.
Спортист за 2021 в Направление WKO е Валери Димитров за историческата си 20-та Европейска титла по карате киокушин в Грузия през юни тази година. Неговият треньор и треньор в Националния отбор на Федерация Българско карате Шинкиокушин (ФБКШ) Димитър Трампов е треньор на годината.
БНФК връчи и плакети за Принос в развитието на карате в България на Роксанда Атанасов (Сърбия) и Франческо Пулео (Италия).
Ето имената на всички отличени:
Направление WKF Олимпийско карате
1. Ивет Горанова
2. Александра Стублева
3. Васил Ривов
Треньор на годината: Ангел Ленков
За постигнати високи спортни резултати:
Кристина Свиленова и Владислав Вакарелов
Направление WKO Киокушин карате
1. Валери Димитров
2. Иванка Попова
3. Борислав Байчев
Треньор на годината: Димитър Трампов
За постигнати високи спортни резултати:
Калоян Ташев и Виктор Байчев
Стил Шотокан:
Ивайло Петков и Десислава Лачовска
За принос в развитието на карате:
Роксанда Атанасов и Франческо Пулео
Снимки и информация: БНФК
#тагове:

НАЙ-НОВИ: