Оставят за постоянно в ареста, извършител на кражба на автомобил в Плевен

10.12.2021 9:30


На 7 септември 2021 година в 00,10 часа в Първо РУ- Плевен е заявено за противозаконно е отнет „Тойота Ланд Крузер“, паркиран на улица в Плевен. От проведените незабавни оперативни действия в град Славяново е установен паркиран лекия автомобил, със спаднала задна лява гума, без деформации, побитости и други щети, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

На 8 декември е проведена специализирана операция с участието на служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“, „Специализирани тактически действия“ и „Базова научно-техническа лаборатория“ при ОДМВР – Плевен, и под ръководството на наблюдаващ прокурор от РП – Плевен. В село Писарово е установен и задържан 59-годишен, във връзка със събрани достатъчно данни, че е извършител на престъплението. Първоначално е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа по ЗМВР. На 8 декември му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа, а вчера му е взета постоянна мярка „задържане под стража“ и е приведен в ОЗСА – Затвора Плевен.

Работата по документиране на престъплението по досъдебно производство за престъпление по чл. 346, ал. 1 от НК продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: