Коледен празник с арт работилници и много забавления подготвят в Тръстеник

10.12.2021 14:19

СНЦ “Местна инициативна група Долна Митрополия-Долни Дъбник“ организира коледен празник на територията на градовете Долна Митрополия и Долни Дъбник, с активното участие на местните читалища.

Коледният празник в Тръстеник ще протече организирано под ръководството на НЧ“Неофит Рилски-1872“, информират от културния институт.

В рамките на три дни ще има разнообразна програма с много участници. На 17, 18 и 19 декември от 13.30ч  до 15.00ч ще има четири Арт работилнички на Дядо Коледа в сградата на читалището:

-работа с глина, декупаж, работа с природни материали за направа на коледни украси, и направа на сурвачки. Тези занимания с деца и техните ръководители ще продължат до 15.00ч.

С изработените неща ще се направи щанд, който ще участва в коледния базар. След това от 15.00 до 18.00часа ще има коледен базар от щандове на местни търговци и занаятчии.

Същевременно на 18 декември ще бъдат обявени резултатите от онлайн коледния конкурс за есе и рисунка в различни възрастови  групи на тема „Моята вълшебна Коледа“. Ще има награди и грамоти за участие.

На 19 декември от 17.30ч ще  е кулминацията на коледния празник със Коледен концерт –веселие, с богата поетично-музикална  програма .

А на финала и празнична заря!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: