В детска градина „Цвята Христова“ се проведе Конкурс – изложба за рисунка на тема: „В света на детската приказка“

09.12.2021 13:57

Във връзка с инициативата на РУО – гр. Плевен: „Областна седмица на четенето“ 2021г., в детска градина „Цвята Христова“ с. Горни Дъбник се проведе Конкурс – изложба за рисунка на тема: „В света на детската приказка“. Децата рисуваха с удоволствие и вдъхновение любими приказни герои и моменти от приказки. След приключване на конкурса на всички деца бяха раздадени Грамоти за участие и награди, осигурени от Кмета на Община Долни Дъбник – г-н Иван Ветов и Кмета на с. Горни Дъбник – г-н Васил Недков.


Нашата цел беше да стимулираме въображението и творческите способности на децата. Искахме да изживеят много положителни емоции, така че чрез техните преживявания да възпитаваме у тях любов към четенето и книгите.
През цялата седмица са планувани и реализирани различни дейности и събития в детската градина, сред които: подреждане на кът “Детска библиотека“; виртуална разходка в библиотеката на Народно читалище „Просвета – 1903“ с. Г. Дъбник; изработване на детски книжки и приказен карнавал с музикална драматизация на приказката „Дядо вади ряпа“, песни, танци и много добро настроение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: