„Дари кутия радост!“ – кампания на МКБППМН гр. Гулянци

09.12.2021 17:11

В началото на декември Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Гулянци стартира дарителска акция, в която деца и възрастни радват деца с коледен подарък.

За инициативата разказва Александър Мичев – секретар на МКБППМН: „Знаем, че и в нашата община има деца, които никога не са получавали коледен подарък. Затова кампанията е насочена към децата от семейства в неравностойно положение. Няма строго определени правила, а само две цели:

  1. Да зарадваме децата в неравностойно положение.
  2. Другите деца (а и възрастните) да изпитат удовлетворението, че някъде едно дете се радва по тяхна „вина“.

Условията за включване в инициативата са простички – в кутия можете да поставите неща, които биха зарадвали дете. Не е нужно да са скъпи неща. Някои идеи:

– продукти за лична хигиена: сапун, паста и четки за зъби, шампоан и др. (може да е стряскащо, но не всички деца разполагат с изброените неща);

– лакомства: шоколад, вафла, желирани бонбони и др. (само пакетирани, с дълъг срок на годност)

– детска книга

– ново детско бельо – всякакви размери (за деца под 12 г.);

– пъзел, настолна игра.. – нови или запазени, без видими следи от употреба;

– комплект за рисуване;

– анонимно коледно пожелание;

– всичко, което мислите, че е подходящо и би зарадвало дете;

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ НА КУТИЯТА ДА НАПИШЕТЕ ВЪЗРАСТТА И ПОЛА, ЗА КОИТО СА ПОДХОДЯЩИ ДАРЕНИЯТА!

Ако настоявате да опаковате празнично (не е задължително) изненадата си, трябва да опишете какво съдържа, освен възрастта, за която са предназначени подаръците в нея, и дали е за момче или момиче. Няма нужда нещата в кутията да са скъпи или много на брой. Тук съществения момент е даряването от дете за дете и радостта, която носи този жест и за двете страни.“

 

Подаръците за акцията „Дари кутия радост!“ се приемат в Община Гулянци – за Александър Мичев, в СУ „Хр. Смирненски“ гр. Гулянци при д-р Илона Петкова, в ЦОП гр. Гулянци.

Подаръците ще бъдат разнесени от МКБППМН и образователните медиатори, а децата, които ще ги получат, ще бъдат определени след консултация на представители на МК, „Закрила на детето“, ЦОП и здравните и образователните медиатори.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: