В Гулянци дадоха началото на Коледно-новогодишните празненства

09.12.2021 11:41

В Гулянци бе дадено началото на Коледно-новогодишните тържества, организирани от Общината. Вчера в следобедните часове Дядо Коледа изненада малки и големи. Той направи своята първа обиколка, за да провери кой, колко послушен е бил и да зарадва с лакомства най-добрите.  Кметът на общината Лъчезар Яков приветства любимия гост и се обърна към своите съграждани: „Пожелавам здраве на всички! Нека все така усмихнати и заедно да посрещаме празниците занапред!“

Самодейците при НЧ „П. Р. Славейков“ гр. Гулянци подариха китка от коледни песни и създадоха настроение за кулминацията на вечерта – запалване на светлините на празничната елха. Тя грейна с нова премяна под купола на ефектна заря и ще радва жителите и гостите на града в следващите дни.

Празничното настроение в центъра на Гулянци ще продължи и в дните от 20 до 22 декември. В часовете между 10:00 и 12:00 на площада ще бъде подреден Коледен базар по инициатива на ЦОП гр. Гулянци с участието на СУ „Хр. Смирненски“ и ДГ „Незабравка“ гр. Гулянци. В базара могат да се включат и граждани с ръчно изработени картички, сувенири и др. празнични артикули. НЧ „П. Р. Славейков“ ще създава настроение в тези дни с музикална програма. Училището също подготвя изненада за гражданите.

Снимки и информация: Община Гулянци, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: