Община Гулянци в очакване на Коледа

07.12.2021 12:39

На 8 декември от 17:00 часа кметът на община Гулянци Лъчезар Яков ще запали светлините на коледната елха в центъра на града. Дървото е на повече от 40 години и е свидетел на десетки коледни и новогодишни тържества. Височината му е 20 метра. Елхата е обсипана с над 300 метра светлинни гирлянди, топки и снежинки. По инициатива на кмета на общината, тази година беше украсен целият площад. В празнична премяна се кипрят фенерите, създадена е феерия от снежинки пред читалището, градинката пред сградата на администрацията вече е атрактивно място за снимки на малки и големи, декорирана с огромни подаръци, светещи еленчета и любимият Дядо Коледа. Фигурата е специален подарък за децата от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

„Вече втора година празниците минават по-скромно, поради пандемията. Решихме, че можем да създадем допълнителна радост на малки и големи с по-богата украса и повече светлини в тези предпразнични дни.“ – споделя Лъчезар Яков за инициативата, в която се включиха още ЦОП гр. Гулянци, МКБППМН и НЧ „П. Р. Славейков“ гр. Гулянци.

Останалите събития, с които Община Гулянци ще отбележи празниците са конкурс за коледна украса, базар и музикална изненада в дните 20, 21 и 22 декември, от 10:00 до 12:00 часа.

Това информират от Пресцентър на Обшина Гулянци.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: