Все повече плевенчани избират удобството и сигурността на централното отопление

07.12.2021 10:56

SAMSUNG CAMERA PICTURES

През последната година от „Топлофикация Плевен“ отчитат сериозен интерес на плевенчани към присъединяването към централното отопление. „За този период много сгради избраха удобството на парното и топлата вода. Клиентите ни се убеждават, че топлофицирането на жилищата е най-икономичният, сигурен и ефективен начин да се гарантират уют и комфорт през студените дни от годината и да имат целогодишно гореща вода“, заявяват от предприятието. „Потребителите имат възможност да регулират топлината във всяка стая чрез вентилите на радиаторите си“, добавят от дружеството. От топлофикация отново посъветваха клиентите да не слагат пред радиаторите завеси, декоративни решетки и масивни мебели, защото те пречат на топлообмена в помещенията.

За лоялните клиенти „Топлофикация Плевен“ продължава своята кампания с отстъпки. „Потребителите, които плащат в срок сметките за парно и топла вода се възползват от отстъпка в размер на 3% от фактурираната сума за топлинна енергия без ДДС. „В програмата могат да участват всички клиенти, заплащащи в срок текущите си задължения. При плащане по електронен път, отстъпката ще бъде начислена като надвнесена сума по партидата и ще бъде приспадната от следващо задължение“, заявяват от „Топлофикация Плевен“.

„Продължаваме програмата „Изряден клиент“. От нея могат да се възползват всеки месец битовите клиенти, използващи топлинна енергия за горещо водоснабдяване, които нямат повече от две неплатени фактури и съдебни или присъдени задължения към „Топлофикация Плевен“. „Изрядният клиент“ се ползва от пределна цена за битово гореща вода до 11,00 лева с ДДС за всеки потребен и отчетен кубик вода.“, заявяват от дружеството.

„Топлофикация Плевен“ информира клиентите, че до 1 януари 2027 г. топломерите и водомерите им трябва да бъдат с възможност за дистанционен отчет. „Дистанционното отчитане гарантира висока сигурност на данните и при него се елиминира факторът „човешка грешка“. Друго предимство на тази технология е, че отпада задължението за посещение и визуално засичане на уредите от представител на дружеството топлинен счетоводител през определен период от време. Монтирането на уреди с дистанционен отчет ограничава възможностите за неправомерно потребление на топлинна енергия от страна на съседи в етажната собственост.“ обясняват от предприятието.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: