Водач на автомобил пострада при инцидент на пътя между Горталово и Беглеж

07.12.2021 9:52

Водач на автомобил пострада при пътен инцидент вчера. Около 17.35 часа на пътя между село Горталово и село Беглеж, лек автомобил „Киа Спортидж“, собственост и управляван от 68-годишен от село Беглеж, е навлязъл в насрещната пътна лента. Ударил е челно насрещно движещ се в лентата си за движение лек автомобил „Вайсхол Вектра“, с водач 32-годишен, също от село Беглеж.

Вследствие на пътното произшествие е пострадал шофьорът на лекия автомобил „Киа Спортидж“. Той е транспортиран в спешно отделение при УМБАЛ – Плевен, където е прегледан и е установено, че има фрактура на ляв крак. Настанен е за лечение, без опасност за живота. Водачите на двата автомобила са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство, като пробите са отрицателни. Съдействие за спасяването на пострадалия е оказано и от служители на РСПБЗН – Плевен, които са разпънали и разрязали огънатите ламарини. Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай и експерт при Базовата научно – техническа лаборатория при ОДМВР – Плевен. Сезирана е РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство по чл. 343, ал.1, буква „б“ от НК. Продължава работа разследващ полицай.
От сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен предупреждават: Внимавайте на пътя – мокри и хлъзгави са настилките. Спазвайте скоростните режими.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: