ОДМВР – Плевен предприема мерки за безопасност във връзка с предстоящия студентски празник

07.12.2021 9:46

В дните преди и след 8 декември са планирани специализирани полицейски операции в областта за засилен контрол по спазването на противоепидемичните мерки и сигурността при пътуване. Съвместно с други институции ще се извършват проверки за спазване на ограничението  при събирания и тържества от частен характер, като допустимият брой присъстващи да е не повече от 15 човека. Собствениците и управителите на хотелски комплекси, къщи за гости, хижи и др. предварително ще бъдат предупредени да спазват стриктно правилата при организиране на тържества, а също и мерките за пожарна безопасност.
Вторият акцент в мерките за 8 декември е свързан с опазване на обществения ред и безопасно движение по пътищата с оглед очаквания интензивен трафик. Засилен ще е контролът по следните направления: управлението на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества или техни аналози, установяване на неправоспособни водачи, техническа изправност на автомобилите, наличие на валидна застраховка „Гражданска отговорност“.
Проверки са планирани и във връзка с продажбата и използването на пиротехнически изделия, съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.
Организирано е полицейското присъствие в районите около обектите, където ще се провеждат  събирания и тържества. При натоварен трафик полицейски служители ще регулират и подпомагат на движението по пътищата.
Гражданите, които забележат неправомерно поведение, съмнителни лица, или станат свидетели на нарушения на обществения ред и правилата за безопасно движение, незабавно да сигнализират на тел.112 или в най-близкото полицейско управление.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: