Плевенският депутат от ПП Иван Христанов: Имаме твърдо намерение, без значение къде разкриваме корупционни практики, да ги неутрализираме!

06.12.2021 16:07

Най-важното правило в нашата работа ще бъде: „Няма наши – няма ваши!“. Това заяви в пресклуба на БТА в Плевен Иван Христанов, избран за депутат от „Продължаваме промяната“ в 15 МИР.
Имаме твърдо намерение, без значение къде разкриваме корупционни практики, да ги неутрализираме, бе категоричен той.


На първата си пресконференция днес в Плевен след изборите Христанов благодари за подкрепата и подчерта, че оценяват резултатите си за „изключително убедителни“. Ние сме народни представители на Област Плевен и имаме основна задача да отстояване интересите на гражданите от цялата област, независимо от техните политически пристрастия и техния политически избор, изтъкна Христанов.
По отношение на политиките за региона, той уточни, че няма съществени промени, в сравнение с казаното в предизборната кампания. „Остават амбициите ни да изградим хидроенергиен възел при Никопол, както и картиране на геотермалните източници в Дунавската равнина. След като навлязохме в детайли, открихме доста обнадеждаваща картина, която ни мотивира още повече и по отношение на добив на електроенергия, и по отношение на добив на топлоенергия“, поясни депутатът. В икономическото развитие той заяви, че ще окажат пълна подкрепа за изграждане на Индустриален парк. „Важно е утвърждаването на връзките между бизнеса и професионалните училища. Немалко сигнали получихме, че са разкъсани, че професионалните училища не осигуряват кадрите, от които бизнесът има нужда“, изтъкна Христанов. По отношение на транспорта и транспортните връзки област Плевен имаме два основни приоритета – първият е ремонт на пътищата, свързващи малките населени места, а вторият е заместване на фериботните връзки на Дунав с мостове, бе категоричен той. В земеделието Плевен трябва да се възроди като център на агроиндустриалния комплекс на Северна България, подчерта депутатът. По думите му ще бъде изместен „фокусът към микро-, малките и средни предприятия“ и към „елиминиране на фантомите“. Той посочи, че един от наболелите проблеми, който са установили при анализа на селскостопанската политика, е уреждането на поземлените отношения, за които имат много сигнали за нередности. В регионалното развитие са се спрели на фундаменталния въпрос – необходимост от разнообразни и добре платени работни места, добро здравеопазване и приемлив социален живот. Приоритет ще бъде Спешната помощ, качественото образование и доброто качество на социалните услуги, подчерта той.
Текст и снимка: Малин Решовски, БТА Плевен
Заглавие: редакция Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: