Задържаните за убийството в Кнежа остават за постоянно в ареста

03.12.2021 16:47

Състав на Окръжен съд – Плевен наложи днес на двамата обвиняеми за убийството на шестнадесетгодишния младеж от Кнежа, постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Това информират от Пресцентъра на Съдебната палата в Плевен.

В мотивите си съдът е изложил своите съображения за вземане на тази най-тежка мярка за неотклонение, а именно високата обществена опасност на престъплението, характеризиращо се с брутална жестокост и абсолютно пренебрежително отношение към неприкосновеността на чуждата личност, както и последвалите деянието действия извършени от двамата обвиняеми, по укриване на тялото.

От събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъплението, за което са привлечени към наказателна отговорност, се посочва още в прессъобщението.

Обвинението е за престъпление, за което е предвидено наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода, поради което е налице реална опасност обвиняемите да се укрият или да извършат престъпление, т.е. налице са кумулативните предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, предвидени в закона.

Определенията на съда не са окончателни. Същите могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативен съд – Велико Търново, като в случай на постъпила жалба или протест, делото пред горната инстанция е насрочено за 10.12.2021 година от 10:00 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: