12-та Авиационна база – Долна Митрополия с нова организационна структура и задачи

02.12.2021 9:46

С тържествена церемония на 01.12.2021 год. Военновъздушната учебна база в Долна Митрополия премина към ново длъжностно разписание и се реорганизира в 12-та Авиационна база. Организационно-щатните промени са в изпълнение на заповед на Министъра на отбраната.
Командирът на авиобазата – полковник Петър Банков прие строя на целия личен състав. Началникът на щаба на 12-та Авиационна база прочете заповеди на Командира на ВВС и на Командира на военно формирование 52090 за преназначаване на длъжност и повишаване във военно звание на офицери, сержанти и войници.


В своето обръщение към личния състав полковник Банков направи равносметка на постигнатото през изминалите години и начерта бъдещите задачи и приоритети: „Военно формирование 52090 премина през редица трансформации от учебна група, след това Военновъздушна учебна база, а от днес вече е 12-та Авиационна база. Какви са перспективите, които стоят пред нас? Очаква ни една много натоварена в летателен план година. Авиобазата ще трябва да изпълни 2000 летателни часа на три типа самолети. През следващата седмица предстои да пристигне новата авиационна техника „Zlin 242L”. Предизвикателствата пред нас и най-вече за инженерно-техническия състав ще бъдат изключително тежки. 12-та Авиационна база е бойно подразделение на българските Военновъздушни сили и от тук нататък нашият основен приоритет е изпълнението на бойни задачи. Аз вярвам, че ще се справим успешно, защото в продължение на много години всички вие доказахте, че сте истински професионалисти и наистина заслужавате това доверие и признание. Честито на повишените днес във военно звание! На целия личен състав пожелавам здраве, сили и успехи в службата.”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: