Двама са задържани за жестокото убийство на 17-годишен в Кнежа

02.12.2021 15:53

Двама са задържани за убийството на 17-годишен в Кнежа, обяви днес на пресконференция зам.-окръжният прокурор на Плевен, Николай Пачевски. Към момента единият е с мярка за задържане за 72 часа, а на другия предстои такава да му бъде наложена. В следващите дни прокуратурата ще поиска да им бъде наложена постоянна мярка за задържане под стража.

Според събраните данни по разследването до момента тежкото криминално престъпление е извършено в нощта на 28 срещу 29 ноември. Сигнал в полицията за изчезналия младеж е подаден от  родителите му във вторник. Младежът се е качил в автомобила на задържаните, с които не се е познавал, в неделя с молба да го закарат от Кнежа до Бяла Слатина и да го върнат обратно. 17-годишният младеж и задържаните за убийството му са роми. На връщане, според разследващите, в автомобила възниква конфликт.

Прокурор Пачевски обясни, че обвиняемите са заявили, че пострадалият е проявил агресия. Убийството е настъпило в резултат на удари с дървен предмет, бухалка. Според директора на ОДМВР-Плевен старши комисар Веселин Вътов убийството не е битово, по-скоро емоционално, извършено е по жесток начин. Според събраните данни до момента 17-годишният е провокирал своите спътници с предмет, който е наподобявал огнестрелно оръжие – пистолет-запалка.
„Няма данни за напрежение както в Кнежа, така и в Бяла Слатина“, заяви комисар Веселин Вътов, директор на Областната дирекция на МВР в Плевен.

Двамата задържани са на около 20-21 години. Не са криминално проявени, единият е със средно образование. Не работят. На единия родителите са в чужбина, а за другия бе посочено, че баща му живее в Бяла Слатина, а майката в София.
Работи се по няколко версии за изясняване на обстоятелствата около убоийството.

Днес в Кнежа е обявен ден на траур.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: