За седмица засадиха първите 71 нови фиданки по плевенските улици

30.11.2021 15:00

Само за седмица бяха засадени първите 71 нови фиданки на мястото на премахнати стари дървета в Плевен, информираха от пресцентъра на Общината.

Колорит на градските улици ще придават видовете японска вишна, шестил, пъстролистен явор, червенолистен явор и кълбовиден явор. Освен естетически качества те имат и устойчивост на вредните емисии във въздуха, плитък централен корен, издръжливи са на сбита почва и подходящи за местния климат. Фиданките са снабдени и с поливна система.

Засаждането, предшествано от разпробиване на корените на отстранените дървета със специализирана техника, започна от началото на парк „Кайлъка” по посока центъра и достигна до ІІ ДКЦ. Нова растителност беше засадена и на ул. „Лозенка”.  В отговор на призива на кмета Георг Спартански за закупуването на новата растителност средства дариха „Малтери Суфле България”, „Чистота” ООД и „Тибор” ЕАД. Дарителската сметка на Община Плевен продължава да набира средства за същата цел, тъй като засаждането на нови фиданки ще продължи и през следващите подходящи сезони до запълване на местата на всички премахнати дървета по уличната мрежа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: