Ралица Енчева показва първа самостоятелна изложба в Плевен

29.11.2021 17:10

Първа самостоятелна изложба на Ралица Енчева е подредена в арт център „Къщата на художниците“ в Плевен. В експозицията са включени 57 творби – живопис, изпълнена в различни техники: масло, акрил, акварел и смесени техники. Преобладаващи са морските картини, има и няколко градски пейзажа. Но за своето изкуство Ралица казва, че се вдъхновява от морето – от неговия шум, от спокойствието и безкрайността.

Ралица Енчева е възпитаничка на една от най-утвърдените плевенски художнички Майя Ананиева. По време на своето обучение в Арт школа „Колорит” Ралица печели 52 награди от национални и международни конкурси.
По-късно неин учител става Калина Тошева, която я подготвя в областта на натюрморта. Следващият голям преподавател, който има принос за развитието на младата художничка е живописецът Стилиян Атанасов.

Плевенчанката продължава образованието си в областта на визуалните изкуства. Занимава се с анимация и кинорежисура, участва в редица пленери и изложби. Продължава обучението си в Националната художествена академия в София, където през 2014 г. завършва “Дизайн на порцелан и стъкло” и “Педагогика на изобразителното изкуство”. На Ралица все още й предстои да завърши магистратурата си.
Нейни творби са включени в пътуваща изложба, която е съвместен проект с БДЖ (2014 г.) Изявява се и в галерия “Дебют” – София (2016 г), както и в Къщата на художниците в Плевен – в общата изложба “Изкушения” (2019 г.) Често предоставя свои картини за благотворителни изяви.


В Къщата на художниците ще можете да разгледате нейните най-нови картини. Галерията е отворена за посетители всеки ден от 10 до 18 часа, без прекъсване, от вторник до събота включително. Заповядайте, за да съпреживеете една цветна феерия на живо в залите на Къщата. Изложбата ще бъде подредена до 7 декември.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: